Georg Breuers rieslingviner ligger mig varmt om hjärtat! Bästa tänkbara matvin och igår blev ett av deras Estate viner från Rüdesheim (2014) ett strålande sällskap till den fräscha förrätten;
Vitlöksfrästa scampiräkor och pirgrimsmusslor på salladsbädd och ljummen grön sparrisknopp. Dressingen som blev pricken över i:et fick en asiatisk smak av risvinäger, japansk soja (2 droppar!), lime, chiliflakes och ett uns ingefära i olivoljan!
Vinets syra svara direkt mot den limesyrliga dressingen och skaldjurens “söta” kött får den tropiska fruktigheten i vinet att blomma ut! Fräscht!
Köpte vinet vid besök hos Georg Breuer i juni i år! Samtalade och provade årgångar med Lina, den svenske vinmakaren Markus Lundéns fästmö, och fångades av deras “Village Riesling” som de kallar Estate Rüdesheim och Estate Rauenthal. De finns ännu inte i Sverige att tillgå utan i denna prisklass är det trotjänaren Riesling Sauvage (5899) som vi får hålla till godo med genom Bolaget. Roligt att de levererar sådan kvalitet i 120 kr klassen!