Vid vår resa till Peru och Lima lyckades vi få till ett lunchbesök på restaurangen Maido som ligger rankad som 8:a på Listan över de 50 bästa krogarna i världen. Maido är kända för sitt Nikkei – kök som innebär en crossover mellan det peruanska och det japanska köket. Kända chef Mitsuharu Tsumura har tagit restauranger till en av de mest kända i Sydamerika och tampas i topp10 på 50Listan med bland annat Central som även den ligger i Lima. Vi fick en fantastisk matupplevelse även om det “bara” var lunch, med en nikkei okonomiyaki och ett gudomligt ankbröst som höjdpunkterna. www.maido.pe
Birgitta
Jag är Birgitta Magnusson! Skribent, vinentusiast och foodie! Crudda är en ordlek som syftar på vinvärldens Cru och matvärldens krydda Crudda i tillvaron, här skriver jag med fokus på vinet men också på maten. Jag porträtterar hellre än recenserar, delar smakfulla upplevelser och erfarenheter från resor, producent- och restaurangbesök, vinprovningar i allmänhet och trevliga vinflaskor som öppnas i synnerhet. Så följ med! #cruddablogg Utbildad vid Poppius journalistskola och medlem i Vinskribenternas förening.
Föredetta inlägget
Breuers riesling!
Nästa inlägg